Vattenfall

Elbolaget Vattenfall är Europas femte största elproducent och även den största värmeproducenten. Vattenfalls största vision är att vara ett ledande europeiskt energiföretag. Vattenfalls löfte till kunderna är att göra ren el och det största målet för vattenfall är att vara klimatneutrala år 2050. Vattenfall AB ägs av den svenska staten. Vattenfall har verksamheter lite överallt i världen såsom Tyskland, Belgien, Sverige, Danmark Finland och ett par fler länder. Av Vattenfalls elproduktion i Europa kommer 21% från vattenkraft, Idag har Vattenfall 7,4 miljoner elkunder och 5,6 miljoner nätkunder. Att teckna avtal hos Vattenfall är enkelt och snabbt. Genom att gå in på deras hemsida så får man välja den energiförbrukning som passar en bäst.

Ansök om att bli kund hos Vattenfall

Val av energikällor

Hos Vattenfall kan man välja förnybara energikällor som vindel och vattenel. De erbjuder även kärnkraftsel. Om man inte väljer något av dem nämnda så får man en energimix av flera energikällor.

Vattenel

Nästan hälften av vårat avlånga lands el kommer från Vattenfall. Vattenfall äger över 100 vattenkraftstationer i Norden och driften av detta orsakar knappt inga utsläpp alls av växthusgaser. Detta val är kostnadsfritt.

Vindel

Vindel är en förnybar energikälla som kan bidra till att minska utsläpp, dock kostar detta. Man får betala ett tillägg på 1,90öre/kWh. Bor du i lägenhet blir det cirka 4 kr extra i månaden och cirka 30 kr mer i månaden för eluppvärmt hus.

Kärnkraft

Näst intill hälften av Sveriges el kommer idag från kärnkraft. Kärnkraft är väldigt effektivt, säker och har en mycket liten miljöpåverkan. Vattenfall driver sju av Sveriges 10 kärnkraftsreaktorer med höga krav på säkerhet och avfallshantering.

Elpriser

Fasta elpriser

Med ett fast elpris behöver du inte oroa dig om elprisets svängningar som kan hända ibland. Med ett fast elpris vet du vad du betalar. Om du väljer en Bytesrätt kan du byta om elpriserna skulle gå ner under avtalsperioden.

Jämförelsepriser

Ansök om att bli kund hos Vattenfall

2 reaktioner på ”Vattenfall”

Kommentarer inaktiverade.

Vi hjälper dig att byta elbolag