E-ON

Elbolaget E-ON grundades i Juni år 2000 och har i dag över 30 miljoner kunder. Sedan 2005 är Sydkraft och Graninge dotterbolag i E-ON-koncernen och heter idag E-ON Sverige. E-ON arbetar idag med bioenergi, energigaser, fjärrkyla, solenergi, kärnkraft, fjärrvärme, vattenkraft och vindkraft. E-ON har ett huvudkontor som ligger i Düsseldorf, Tyskland. Det går väldigt snabbt och enkelt att bli kund hos E-ON. Du kan fylla i en ansökan direkt via deras hemsida.

Välj ett elbolag som har miljön i åtanken

E-ONs privatkunder får välja varifrån elen ska komma. Du behöver inte betala några extra kostnader ifall du väljer el från förnybar vattenkraft. För ett marginellt påslag på ditt elpris kan du dessutom välja el från vindkraft. Vindkraft ger precis som vattenkraft förnybar el som minimalt påverkar växthuseffekten. Om du vill teckna ett helt nytt avtal hos elbolaget E-ON kan du göra ditt miljöval samtidigt med ett par enkla klick.

Fasta, rörliga och mix elpris avtal

Elbolaget kan erbjuda både fasta och rörliga priser samt mixpris. På de flesta avtalen binder du ditt elpris för 1, 2 eller 3 år framåt. Denna typ av avtal är perfekt för dig som villa ha trygghet och koll på hur mycket du betalar för din el. Väljer du ett fast aval hos E-ON som är bundet till 3 år så kan du lägga till en bytesrätt. Det finns möjlighet att köpa till en bytesrätt. Bytesrätt menas med att ifall priserna på el sjunker under den aktuella avtalsperioden så kan du enkelt avbryta ditt avtal och teckna ett nytt avtal till ett fast pris. Du bör dock bara medveten om att bytesrätten endast gäller en gång. Priset på bytesrätten är baserad på hur stor årsförbrukning som hushållet har. Du som kund kan även välja mixpris. Mixpris menas med att du betalar hälften av din förbrukning av el till ett rörligt pris och den andra hälften till ett fast pris.

Fasta elpriser

I ett fast avtal hos elbolaget E-ON binder ditt elpris för ett, två eller tre år framåt. Genom att välja detta elavtal så vet du vilket pris du betalar för elen oavsett prissvängningar på elmarknaden. Vilket ger dig en trygghet. När ett fastpris kan börja gälla beror på bindningstiden i det avtal som du har idag. Alla elpriser anges i öre/kWh. Elnätsavgift tillkommer

Rörliga elpriser – tidsbundet

Rörligt elpris varierar över årets gång och påverkas bland annat av nederbörd och nivå i vattenmagasinen. I sannolikhet är rörligt pris det längsta, men det kan variera kraftigt från månad till månad. Det rörliga priset sätts i efterskott och är baserat på genomsnittspriset på den nordiska elbörsen. E-ONs påslag är 3,5 öre/kWh exklusive moms. Alla elpriser anges i öre/kWh. Elnätsavgift tillkommer.

Mix elpriser

E-ONs avtalsform mixpris betalar du hälften av din förbrukning av el till ett rörligt pris och den andra hälften till ett fast pris i 1 år vilket ger både trygghet och möjlighet. Ett smart och balanserat elhandelsavtal!

Elpriser

Fastpris

PeriodElprisEnergiskattMomsSumma elpris
1 år58,9028,0021,73108,63
2 år56,9028,0021,23106,13
3 år57,0028,0021,25106,25
Årsavgift tillkommer (276 kr/år exkl moms, 345 kr/år inkl moms).

Jämförelsepriser

PeriodLägenhet
(2 000 kWh)
Villa
(5 000 kWh)
Eluppvärmd villa
(20 000 kWh)
1 år125,88115,53110,35
2 år123,38113,03107,85
3 år123,50113,15107,98
Priserna presenteras inklusive pris, energiskatt, moms och årsavgift.

Ansök om att bli kund hos E-ON

En reaktion på ”E-ON”

Kommentarer inaktiverade.

Vi hjälper dig att byta elbolag